Handgemaakte illustraties
Winkelwagen   (0) - €0,00

Over Petit Paris

Hoi, ik ben Debbie en run in mijn eentje deze webshop, petitparisillustraties.nl. Alle artikelen die er te vinden zijn van mijn hand. Hopelijk zit er iets bij wat je leuk vindt! Mocht je vragen hebben kun je die altijd stellen via een mailtje.

De naam Petit Paris is afkomstig van mijn geboorte dorp IJzendijke, een klein dorpje in Zeeuws-Vlaanderen. IJzendijke had vroeger de bijnaam Petit Paris.

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met het maken van kleine schilderijtjes van voornamelijk 18x18cm en 20x20cm met verschillende materialen en als basis acryl verf. Inspiratie haalde ik uit de wereld om me heen en uit mijn reizen; ik heb altijd mijn schetsboek mee om alles wat ik inspirerend vind te tekenen. Zo kwam ik op het idee om een serie schilderijen met koffie, cappuccino, espresso, thee en taartjes (“Kitchen Art”) te maken, toen ik met vriendinnen een high tea had. Daarna kwamen de cocktails, dit was het resultaat van een avondje in een cocktailbar waar ze de glazen vulden met de mooiste kleuren (“Cocktail Art”). Later kwamen er aanvragen naar schilderijen voor bijvoorbeeld geboorte, zoals een vlinder met de naam van de baby er op.

Toen ik voor het eerst een paar schilderijtjes in mijn keuken had gehangen kreeg ik veel leuke reacties van vrienden: “Kan ik ze kopen?”. “Kan ik een bestelling bij je doen?”. “Kun je een geboorteschilderijtje voor me maken?”. Daar had ik nog helemaal niet over nagedacht! Op een Koninginnedag in Amsterdam, inmiddels alweer zo’n vier jaar geleden, heb ik de stoute schoenen aangetrokken: ik ben op de Noordermarkt gaan staan met mijn schilderijen en tot mijn verbazing waren mensen razend enthousiast en liep de verkoop op rolletjes!

Bij de Hema liet ik na een tijdje wenskaarten drukken met mijn schilderijen op de voorkant. Die verkocht ik naast de schilderijen op markten en braderieën. De verkoop ging redelijk, maar ik merkte dat men vaak enthousiast was over de schilderijen maar toch alleen een kaart kocht. Toen ben ik me gaan verdiepen in het ontwerpen, laten drukken en produceren van wenskaarten. Dit was een hele onderneming, want ik wist echt niet hoe dat allemaal in zijn werk ging.

Uiteindelijk heb ik op de kantoorbeurs in Den Bosch een bedrijf gevonden, dat mijn kaarten wilde verkopen en distribueren in Nederland. Decadance uit Roermond regelde vanaf dat moment alles wat te maken heeft met de gekleurde kaarten met taarten, uilen, cocktails enz. Dat gaf mij tijd voor het ontwerpen van nieuwe kaarten en om mijn nieuwe lijn ‘Groetjes uit Zeeland‘ uit te breiden en te verkopen.

Op deze site breng ik alles bij elkaar. Kijk gerust rond. Bestel de producten, zoveel je wil! Contact met me opnemen is heel eenvoudig; als je iets mist, een specifieke wens hebt of me gewoon wil laten weten wat je van mijn producten vindt: feel free! Heel veel plezier op mijn webshop.

Liefs,
Debbie van Eck